16 Smart Questions & Their Smartest Answers IAS Gave In Their Interview!

Date: 2018-09-18 14:03:52

By Antriksha



It is already tough to crack IAS examination, with extensive syllabus and interview where they grill you to the core. You have already spend so much time studying everything to its very detail that it is frustrating when you get stumped over a trick question during an interview. Here are few smartest answers that IAS gave in their interviews.

Q1. What will you do if I run away with your sister?

Ans. I would be very happy, as I won't be able to find a better match for my sister than you.

via GIPHY

Q2. The peacock is a bird that does not lay eggs. How do they get baby peacocks?

Ans. It is the peahen that lays eggs and not peacock.

via GIPHY

Q3. James bond was pushed out of an airplane without any parachute. He survived. How?

Ans. The plane was on the runway.

via GIPHY

Q4. What happened when the wheel was invented?

Ans. 'It caused a revolution'.

via GIPHY

Q5. How can you drop a raw egg onto a concrete floor without cracking it?

Ans. Concrete floors are very hard to crack!

via GIPHY

Q6. A cat had three kittens: January, March and May. What was the mother's name.

Ans. What. It stated 'WHAT' was the mother's name.

via GIPHY

Q7. Where would Lord Rama have celebrated his "First Diwali"?

Ans. People will start thinking of Ayodhya, Mithila (Janak's place), Lanka etc. But the logic is, Diwali was a celebrated as a mark of Lord Krishna killing Narakasura. In Dusavataar, Krishnavathaar comes after Raamavathaar. So, Lord Rama would not have celebrated Diwali at all!

via GIPHY

Q8. You are driving along in your car on a wild, stormy night, it's raining heavily, when suddenly you pass by a bus stop, and you see three people waiting for a bus: An old lady who looks as if she is about to die; an old friend who once saved your life and the perfect partner you have been dreaming about. Which one would you choose to offer a ride to, knowing very well that there could only be one passenger in your car?

Ans. The candidate, who cracked his interview with this question said, he would give the car to his friend and tell him to drive the old lady to the hospital, while he waits at the bus stop with his perfect partner.

via GIPHY

Q9. How can a man go eight days without sleep?

Ans. He sleeps at night!

via GIPHY

Q10. If you throw a red stone in a blue sea what will it become?

Ans. It will become wet!

via GIPHY

Q11. Bay of Bengal is in which state?

Ans. Liquid

via GIPHY

Q12. What can you never eat for breakfast?

Ans. Lunch Or dinner

via GIPHY

Q13. Can you make seven an even number?

Ans. By removing 's' from seven.

via GIPHY

Q14. Twins (Adarsh and Anupam) were born in May but their birthday is in June. How's this possible?

Ans. May is the name of their town.

via GIPHY

Q15. This is an unusual paragraph. I'm curious as to just how quickly you can find out what is so unusual about it. It looks so ordinary and plain that you would think nothing was wrong with it. In fact, nothing is wrong with it! It is highly unusual though. Study it and think about it, but you still may not find anything odd. But if you work at it a bit, you might find out. Try to do so without any coaching!

Ans. The letter 'e', which is the most common letter used in the English language, does not appear even once in the paragraph.

via GIPHY

Q16. By using only one straight line, can you make the equation correct. 5+5+5=550?

Ans. Draw a tilted line on 1st plus (+) operator, + will become 4. The equation then becomes true: 545+5=550.

via GIPHY

You need to be smart with both words and with your knowledge to be able to answer such questions. They test your out of box thinking skills and act as a complete stunner to those who don't come expecting such kind of questions.


TAGS: ias questions, ias questions aked in interview, ias quesiton answers


More From Us.
Thank You Peeps!!